Pienestä pitäen

Murmiksen esikoinen (pian kaksi ja puolivuotias tyttö) on jo melkoisen kiinnostunut kynsilakoista. Usein hänelle pitäisi olla laittamassa lakkaa kynsiin, tähän asti Trindin Nail Balsam on riittänyt. En nimittäin viitsisi tuonikäiselle vielä kunnolla lakkaa laittaa, kun ei malta kumminkaan odottaa kuivumista ja poistaminenkin olisi liian kemikaalipitoista hommaa. Äidin poistaessa lakkoja, esikoinen putsaa omia kynsiän ihan paljaalla pumpulilla.

Olin miettinyt, että ehkä hänelle voisi laittaa dotting tool -kukkia vaikka, mutta ehtisivätkö nekään kunnolla kuivua. Itselleni water decalseja hankkiessani törmäsin kuitenkin sellaisiin, jotka oli pakko hankkia niitä pikkuisia kynsiä ajatellen.

hello-kitty

Hello Kitty decalseja! Jopa ilman päiväkotia on lapsukainen Kittystä innostunut. vaikka äiti on koittanut vähän pahimpia Kitty-keskittymiä mm. kaupoissa kiertää. Piti kyllä sydämiä ja rusetteja leikata pois koko kuviosta, että mahtuvat ja vain peukun kynsiin laitettiin aluslakan ja päällyslakan väliin kissan kuvat. Näitä ihasteltiin päivän verran. Sitten irtosi ensin toinen ja sitten toinen, kelmuna lakkoinen kaikkineen.

Vielä pitää käsien ja kynsien vähän kasvaa ennekuin kunnolla pääsee kynsitaidetta pikkutyttö harrastamaan.

-Murmis-

12 kommenttia artikkeliin ”Pienestä pitäen

 1. Hihi, suloiset! 🙂

  Mulla oli nuorin ”asiakas” töissä 3 vuotias tyttö, kamalasti kiinnosti kaikki kynsijutut ja selvät käskyt oli mielessä mitä kynsiinsä tahtoo..

  Tykkää

 2. Työkaverin tytöt on mun faneja eli ovat käyneet välillä kynsilakkailuvierailuilla 🙂 Toinen on vielä tarhaikäinen ja ilmeisesti liiankin hyväkuntoiset kynnet, kun oli tosiaan aluslakoista ja päällyslakoista huolimatta liukunut vain kelmuna pois. Samahan se on hiustenkin kanssa, nuoremmilla on kovin liukkaat, kun niitä ei ole väreillä pilattu.

  Tykkää

  • Se oli kyllä hassua tosiaan, miten lakat kuoriutui ja vielä niin nopeasti. Vaan säästyypä sitten kynsilakanpoistoaineelta, jos joskus vielä värilakkaa sorrun hänelle laittamaan.

   Tykkää

 3. Voi kun suloiset :). Mulla on 3,5-vuotias tyttö ja hänelle olen heltynyt jo pari kertaa laittamaan vaaleaa lakkaa yhden kerroksen. Ei ole niitäkää tarvinnut poistella, kun parissa päivässä jo huomaa, ettei ole mitään jäljellä. Kosmetologillani käydessäni kesällä huomasin, että hänellä oli myynnissä sellaisia lapsille sopivia lakkoja, jotka lähtee vedellä pois (siis saa kuorittua kynneltä, ei nyt ihan käsienpesussa irtoa). Ihan kiva tuote, vaikka toisaalta, tarvitsisiko niitä pikkuruisia kynsiä pilata lakalla… Aina kun se ei vaan ole äidin tahdosta kiinni ;).

  Tykkää

  • Ai semmoisiakin on… No ei kyllä ehkä tule hankittua. Vaaleilla lakoilla kannattaakin varmaan aloittaa, mä koitan vielä lykätä aloittamista, mutta ei se tosiaan aina ole äidin tahdosta kiinni… Jos sitten kesällä vaikka varpaankynsiin…

   Tykkää

 4. Näin se tarttuu. Mä tartutin kynsi-innostuksen 9v. kummityttööni. Hienointa asiassa oli, että hän lopetti kynsien pureskelun, kun piti saada laitettua hienoja lakkauksia.

  Tykkää

  • Kuulemma monelle isommallekin lakkailuharrastus on pureskeluun auttanut. Ja itse olen huomannut, että paremmin mun kynnet kestää lohkeilematta lakattuna. Eilen sen taas huomasin, kun käsi lipesi lipaston laatikon kahvasta ja ilman lakkoja oli kynnet; kolme kynttä pokki…

   Tykkää

 5. ”Äidin poistaessa lakkoja, esikoinen putsaa omia kynsiän ihan paljaalla pumpulilla”
  Haww, niin suloista 😀 Kyllä sitä voi joskus tuollaista pientä lapselle suoda 🙂

  Tykkää

  • 🙂 Joo joskus pitää suoda. Etenkin kun itsellä nykyään lähes koko ajan on lakat kynsissä, niin milläs selität pienelle, ettei se saa mitään.

   Tykkää

  • Kiitos. Joo water decalseilla saa vähän näköä ilman värilakkaa, vaikka päällyslakalla pitääkin kiinnittää. Jos olis oikein tehokkaita kynsitarroja, ne voisi toimia hetken ainakin sellaisenaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s