Foil fail

Kynsien päällystäminen foilien avulla on taas yksi tekniikka, jota olin jo pitkään halunnut testailla. Nyt kun minäkin innostuin water decalseja tilailemaan, niin samalla tuli ostettua foil-tarvikkeita ja pääsin viimein itse kokeilemaan. Ja kuten arvata saattoi, ei ollutkaan ihan helppoa ja tulos oli aikamoinen katastrofi.

YouTube-videolla kaikki näyttää helpolta ja yksinkertaiselta, mutta vikaan voi silti mennä monessa kohtaa. Ensin siis liimaa kynnelle. Suti oli aika kehno minun liimaversiossani, mutta jotenkin onnistuin levittämään sitä melko tasaisen kerroksen. Mutta:

 • foliot kannattaa pieniä sopiviksi paloiksi odottamaan ennen liiman levittämistä, ettei tuhri liimoja.
 • liimaa ei kannata ainakaan ekalla kerralla levittää kaikkiin kynsiin kerralla.
 • liimaan tarttuu helposti ihan kaikki, vaikka se olisi jo jonkin aikaa kuivunut.
 • kestää ilman apuvälineitä kuivua todella kauan.

Sitten kun liima on kuivunut kunnolla (minä taisin vähän hätiköidä) tasoitellaan foili päälle. Kuulostaa helpolta, mutta:

 • koska kynsi on kaareva, on foili todella hankala saada kiinnittymään tasaisesti ilman kurttuja.
 • foilia kiinnittäessä kaikki muut kynnet tuppaa kärsimään, jos ei ole todella varovainen. Oli kynnellä sitten pelkkä liima tai jo foili…
 • Jos liimaa ei ole tasaisesti tai jos ei tasoita huolellisesti joka kohdasta, foili ei tartu tasaisesti joka kohtaan. Paikkaaminen on hankalaa, vaikka muuta väitettäisi.

No helpolla ei luovuteta, joten jotain sentään sain kynsille asti siirtymään. Nimettömän foili on ihan rutussa ja keskisormenkin kärki on jo rullalla.

holofoil-before

Liima oli kumimaista ja arvelin, että jos tahtoo foilin yhtään kestävän, tarvitaan päällyslakka. Tuo ylempi kuva on otettu sen jälkeen, kun päällyslakkasin peukun, sillä päällyslakka tuhosi foilin totaalisesti:

holofoil-after

Itku meinasi päästä. Kokeilin niin foileille ja muulle nail artille tarkoitettua Kami-päällyslakkaa kuin Orlyn Glosseria ja Won´t chipiäkin. Kaikki samensivat hologrammit mössöksi. Lisäksi manikyyri ei missään vaiheessa kuivunut kovaksi vaan oli seuraavana aamuna, kun tämän alemman kuvan otin, yhä ihan pehmeä.

Sanomattakin on selvää, että nämä eivät olleet kovin pitkään kynsillä. Kovasti toivon, että ainakin tuo manikyyrin kumiseksi jääminen johtui hätiköinnistä liiman kuivumisen kanssa. Foileja tuli tilattua kerralla paristakin paikkaa, toivottavasti seuraava yritys onnistuu paremmin.

-Murmis-

5 kommenttia artikkeliin ”Foil fail

 1. Apua, en oo ikinä aatellu, että ois noin vaikeeta o_O Onneksi en ookaan ostanut noita, mulla ei varmaan riittäis hermo opetella tai yrittää laittaa. Mulla on vaan niitä tarraversioita koko kynnelle ja niitäkään en oo vielä uskaltanut kokeilla 😀

  Tykkää

  • No en tiedä onko se oikeesti vaikeaa vai hosuinko ja höselsinkö minä. Mutta aika haastavaa noiden kanssa puuhailu kyllä oli.
   Mulla on kanssa koko kynnen decalseja odottamassa sopivaa hetkeä ja riittävää rohkeutta.

   Tykkää

 2. Oho, olipas se hankalaa… Oon miettinyt itsekin, että pitäiskö kokeilla noita, mutta taidan vielä passata 😉 Mä käsitin, että noitten foilien päälle ei sais ees laittaa mitään päällyslakkaa… Liekö se vaikuttaa siihen kuivumiseenkin? Jään odottelemaan uusia postauksia näihin liittyen 🙂 Kiinnostaa kyllä!

  Tykkää

  • Tosta päällyslakasta on kai montaa mielipidettä. Mä olen monesta paikasta lukenut, että ilman päällyslakkaa nail foilit ei kestä ollenkaan. Ja olen kyllä lukenut myös päällyslakan joskus aiheuttavan foilien halkeilua. Mutta jatkan toki testailuja vielä jossain vaiheessa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s