Haastepäivä 23: eläinteema

Monesta paikasta olin lukenut leimadecalien tekemisestä ja päätinpä minäkin ryhtyä toimeen. Ei muuten ollut ihan niin helppoa, kuin monet antavat ymmärtää. Sain haastepäivän eläinteemaan idean puhelimeni söpöistä pöllökuorista. Pöllöjä siis kynsillekin. Ja olisipa kiva, jos olisi samat väritkin… Siitä se ajatus sitten lähti.

Yksiväriset kynnet on lakattu Illamasquan Velocityllä. Ihana murrettu violetti, joka käyttäytyi hyvin ja peitti kahdella kerroksella. Oi jospa vaan Illamasquan korkki ja sivellin olisivat enemmän vaikka OPIn kaltaisia, niin varauksetta voisin merkkiä suositella. Mutta ei, korkki on neliskulmaisena liian iso ja kömpelö ja jos taas ottaa esiin sen alemman korkin, on se niin pieni, että tällaisilla isoilla käsillä ainakin on vaikea saada siitä hyvää otetta. Aksenttikynsien pohjalla taasen Ginan White (pitäisi sillekin kyllä keksiä parempi pullo/sivellin, niin se toimisi vielä paremmin). Näiden päälle laitoin Poshea.

Sittenleimasimen kimppuun. MoYou:n  Scholar 5 -laatalta löytyi sopiva pöllö, josta siirtokuvaani aloin työstämään. Konadin kimmeltävällä mustalla ensin kuvio laatalta stamperiin. Annoin sen kuivua hetken ja sitten pikkuisella siveltimellä Ginan valkoista, China Glazen For Audreyta, OPIn You’re a Pisa Workia ja Essien Girls are outia leimasimelle kuviota värittämään. Taas annoin hetken kuivua ja sitten essencen Better than gel nails high gloss top sealeria päälle. Sitten annoin fiksatun leimani kuivua kunnolla yön yli.

Seuraavana päivänä sitten testaamaan, kuinka kuvan saa kynnelle. Kävi ilmi, että ehkä ohuempikin kerros päällyslakkaa kuvan päällä olisi riittänyt. Nyt kuvat olivat väärään suuntaan koverat ja aika paksut. Niitä oli melkein mahdoton saada nätisti kosteallekaan lakalle taipumaan. Normaalisti kuvissa esiintyvän vasemman käteni aksenttikynnen leiman sain liukenemaan päällyslakkaan, kun koitin oikoa sitä kynnelle. En ollut edes leikannut ylimäärää pois, se vaikeutti hommaa ennestään. Kuvassa esiintyvään oikeaan käteen leikkasin ylimääräistä päällyslakka pois kuvan reunoilta, mutta silti se ei meinannut siististi asettua. Seuraavalla kerralla siis kokeilen ohuemmalla kerroksella.

huhuu

Toinen pöllö on Pueenin laatalta 40 ja leimattu Konadin mustalla. Söpö sekin. Nämä ei ihan onnistuneet niinkuin aioin, mutta tulipa kokeiltua.

8 kommenttia artikkeliin ”Haastepäivä 23: eläinteema

 1. Sööttiä 😀
  Joku jossain vissiin kirjotteli et Essien korkki käy ginan pulloon suoraan, ja suomisudillinen versio ku siihen vielä ni täydellistä?
  Mulla Blancin pullo uhkaavasti tyhjenemässä ja pidän kovasti sormia ja varpaita ristissä että saisin itellekki tuota whiteä parit pullot..

  Tykkää

  • Kiitti. Se taisi olla Belegwen, joka siitä Essien sopivuudesta kirjoitteli. Mulla ei ikävä kyllä ole loppumassa yksikään Essie, joten en pääse tuota vielä kokeilemaan.

   Tykkää

  • Kiitos. No kuvasta ei ihan erotu, miten kuprulla se decal on ja törröttää parista kohtaa, kun en uskaltanut enempää painella sitä. Eli Itse värittäminen ei ollut paha rasti, mutta se kynnelle asettelu oli.

   Tykkää

 2. Mä tilasin muuten noi samat kuoret, en voinu vastustaa 😀 Eli saan omani sitten joskus ens kesänä. Ehkä sitten uskaltaudun yrittämään tätä samaa decalikikkaa…jos, siis JOS koitan tätä joskus, pitänee valita päällyslakaksi joku tosi ohut lirulainen eikä ainakaan pikakuivattajaa. Hmm. Lakkaus on todella söpö, kuten pöllökuosit yleensäkin!

  Tykkää

  • Rohkeesti vaan kokeilemaan, ei se niin ylivaikeeta ollut. Ja noi kuoret on niin ihanat, että ymmärrän hyvin :).

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s