Splash

OPI DS Temptationia eBaysta tilatessani törmäsin Orlyn Happy Go Lucky minisettiin, joka suorastaan vaati päästä kynsilleni splatterin muodossa. Splatter on taas yksi tekniikka, jota olin pitkään suunnitellut kokeilevani. Siinä lakkaa dipataan pilliin ja puhalletaan kynsille. Minua houkutti tehdä eka kokeiluni mahdollisimman kirkkaista väreistä ja siihen houkutukseen  Happy Go Lucky lakat; Flirty, Fresh, Frisky ja Frolic vastasivat oivallisesti.

Pohjalakkauksen tein Essien We can do it Pink! lakalla, joka on hyvin vaalea vaaleanpunainen kovin lähellä valkoista, mutta ei silti niin shokkikirkas kuin esim OPIn Alpine Snow. Laitoin kynsien ympärille teipit ja dippasin IKEAsta ostettuja pillejä pieneen lakkalätäkköön. Sitten vaan luja, napakka puhallus suoraan kynnen yläpuolella ja lakkaa lentää vaihtelevalla onnistumisprosentilla. Päälle taas Sechen pikakuivattavaa päällyslakkaa. Nämä onnistuivat ekaksi kokeiluksi mielestäni yllättävän hyvin. Me likes mucho!

OHGL-splatter-vas

OHGL-splatter-oik

Pari vinkkiä, jos tahdot kokeilla itse:

 • ohuehko pilli toimii vähän paksuja paremmin
 • jos lakka on paksuhkoa tai kuivahtaa alustalle, ei splattaaminen meinaa onnistua
 • suojaa työskentelyalue, sillä lakkaroiskeita lentää välillä aika yllättävän kauskin kynsiltä

Tätä tekniikka tulen kokeilemaan taatusti uudelleen. Näin saa aikaan ainutlaatuisia koristeluja, sillä kynsistä ei saa samanlaisia edes yrittämällä. Ja vaikka kaikesta puuhkimisesta alkoi päässä humista, tämä oli aika helppoa.

-Murmis-

17 kommenttia artikkeliin ”Splash

 1. Mä tykkään yleensä kattella koristeluja muilla, mutta tämä on semmoinen jonka voisin hyvinkin toteuttaa myös itselle 🙂

  Tykkää

  • 🙂 Hih, siitä vaan kokeilemaan, tämä oli hauskaa, vaikka kaikesta puuhkimisesta meinasikin alkaa päässä pyörryttämään.

   Tykkää

 2. Mahtavat! Tämmöstä en oo ennen nähnytkään ja pakko myöntää etten ole edes kuullut:D Täytyy laittaa korvantaakse, jos joskus innostuis kokeilemaankin..

  Tykkää

 3. Oooooooh ihanaa, kiitos vinkistä! Kangasta ja paperia on tullut kuvioitua roiskimalla, mutta kuinka en ikinä ole tajunnut kokeilla kynsiin! Ihana keväinen ja raikas idis ja kaunista jälkeä! Pirteä!

  Tykkää

  • Eipä kestä. Tosiaan keväämmällä tai kesällä viimeistään uusiksi. Olenkin jo seulonut lakkojani sillä silmällä, että mitkä sopisi splättiin yhdessä seuraavaksi.

   Tykkää

 4. Hauskat!! En ole itse vielä uskaltautunut splatteria kokeilemaan mutta nämä näyttää kyllä niin hauskoilta, että täytyy varmaan testata. Meillä ei tosin taida olla kuin isoja pillejä, että täytyy varmaan jostain käydä etsimässä ohuempia.

  Tykkää

 5. Oh cool! Enpä ole ikinä tällaiseen törmännytkään! Pitää pistää korvan taakse ja kokeilla joskus 🙂 Ihanan pirteät kynnet ❤

  Tykkää

  • Kiitti. Kannattaa kokeilla, minä olin törmännyt ekan kerran tyyliin jo kauan sitten, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Toi minisetin löytyminen antoi viimeisen sysäyksen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s