Melkein nolot synttärikynnet

Nyt kun on julkisesti kertonut tästä ”musta laatikko” -projektista, niin melkein nolottaa esitellä kynnet, joihin on käytetty viittä eri lakkaa. Mutta puolustuksen puheenvuorona esitän, että kyseessä on oman synttäripäivän kunniaksi tehty manikyyri ja silloinhan pitää ehdottomasti olla lempivärit kynsillä. Ja ylläripylläri mulla noita kaikenlaisia turkoosihtavia ja sinertäviä on aikalailla, joten hienon ja tasaisen liu’un niillä saa aikaan. Ja ihan varmasti noita lakkoja tulee käytettyä ns. kunnollakin myöhemmin, kun lempiväriä ovat. Ja ”musta laatikko” -lukema pieneni vain kolmella, kun yksi lakoista on esitelty jo ennenkin ja toinen oli unohtunut lisätä listalle kokonaan. (ja sillä oli listaamaton kaverikin, eli ei se lukema pienentynyt kuin kahdella lopulta…) Ja, ja, ja…

Mutta selitykset sikseen ja asiaan. Edellisiä liukuvärikynsiäni katsellessani mietin melkein koko ajan, miten kivalta vastaava idea näyttäisi siniturkoosina. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Kun aloin katselemaan kiekkojani sopivia lakkoja etsien, tuli valinnan vaikeus. Päädyin sitten ottamaan mukaan mustan listan lakkoja ja kerralla kaikki sopivat, kun en osannut jättää mitään niistä pois.

Pohjaväriksi otin jo moneen kertaan esitellyn China Glazen For Audreyn, joka hankalahkosta koostumuksestaan huolimatta on aivan ihana. Yksi kerros riitti tällä kertaa, kun epätasaisuudet jäivät muiden lakkojen alle. Sitten hiukan läpikuultavaa Orlyn It’s up to the blueta, jonka olen muistaakseni saanut Papulta joskus. Seuraavaksi töpöttelin kynsille Color Clubin Pure Energyä, joka on aivan upean kirkas turkoosiin vivahtava sininen. Ja sitä on jo käytettykin kynsillä, en vain saanut aikaiseksi kuvata niitä silloin. Sitten China Glazen Blue Iguanaa, hiukan glitterinen tumma turkoosi ja lopuksi ihan kärkiin Orlyn Sweet Peacockia. Jälkikäteen ajatellen Sweet Peacockin olisi ehkä voinut jättää pois, mutta tällä kertaa nyt näin. Ja pitänee hankkia parempia sieniä tähän hommaan, hiukan tarttui nukkaa kynsille töpöttelyvälineestä.

Vielä oli pullon pohjalla Sechen pikakuivattavaa päällyslakkaa jäljellä, joten sitä sitten lopuksi koko komeuden päälle, hetki kuivattelua ja nukkumaan. Syntymäpäivän aamuna karu totuus sitten paljastui, muutama kolhu ja kärjistä aavistuksen kutistuneet lakkaukset. Kyllä otti päähän, mutta olivat nämä silti ihan hienot, ainakin kaukaa katsottuna. Tällä kertaa kuvassa näkyvät molemmat Murmiksen kädet ja Papun luottokuvausrekvisiittaa, sillä kuvaajana näissä olikin Papu. Arvatkaapa vain oliko meillä hauskaa, kun koitimme löytää mun käsille parhaan mahdollisen asennon Papun keittiön ikkunan ääressä :D.
synttärikynnet

 • Aluslakka: Poshe Fast drying basecoat
 • Värilakka: China Glaze For Audrey
 • Liu’ut: Orly It’s up to the blue, Color Club Pure Energy, China Glaze Blue Iguana ja Orly Sweet Peacock
 • Päällyslakka: Seche Vite™ dry fast top coat

Harmillisesti tämä minua kovasti miellyttänyt manikyyri jäi aika lyhytikäiseksi. Kärkikutistumat tekivät lakkauksen kovin alttiiksi lohkeilulle, eikä perheuinti esikoisen kanssa ainakaan auttanut asiaa. Niinpä jo vajaa kaksi päivää lakkauksen jälkeen nämä lakat saivat lähteä ja tehdä tilaa seuraaville. Hiukan oli muuten smurffi-ilmiötä havaittavissa näitä poistaessani, mutta vaikea sanoa, minkä lakan takia. Voi olla, että tämmöinen liuku tulee tehtyä joskus toistekin, niin kovin näistä tykkäsin <3.

ps. synttärit oli jo viime viikolla, sen verran on viivettä julkaisussa…

8 kommenttia artikkeliin ”Melkein nolot synttärikynnet

 1. Hyvää syntymäpäivää! 🙂 Ihanat kynnet, näistä tulee mieleen merenneidot. Turkoosi on kyllä yks omistakin suosikkiväreistä. 🙂

  Tykkää

  • Kiitos. Synttärit oli kyllä jo männäviikolla ja tässä iässä ne ei ole enää niin kivat juhlat ;). Turkoosi/petrooli on tosiaan mun ehdoton lempiväri, niin kynsissä, meikeissä kuin vaatteissakin.

   Tykkää

 2. Synttärionnittelut, Murmis! Kauniit kynnet kuitenkin:)
  Mä ostin jostain mammuttimarkkinoilta eurolla tai parilla ison pakkauksen keittiön hankaussieniä töpöttelyyn, toimii hyvin.

  Tykkää

  • Kiitti 🙂
   Mullakin on käytössä jotain samanlaisia, mutta näistä jostain syystä irtoaa sitä sientä ja sitten on kynsillä semmoisia tummia kökköjä. Ehkä sitä karkeampaa osaa irtoaa, kun olen leikannut sientä pienemmiksi osiksi…

   Tykkää

 3. Hyväää synttäripäivää! Ja kauniit kynnet;) Tykkään niin paljon liukuvärjäämisestä että aina ilostun kun niitä näkyy muilla:)

  Tykkää

  • Kiitos 🙂
   Minä olin pitkäksi aikaa unohtanut koko liukuvärjäykset ja nyt taas niistä innostuin. Nyt alkaa olla niin paljon lakkojakin, että niitä saa kunnolla toteutettua.

   Tykkää

 4. Itse pitäisi kans taas koittaa liukuvärjäillä. Tuntuu vain, etten saa sitä koskaan onnistumaan haluamallani tavalla. Mutta nuo on kivat kynnet!

  Tykkää

  • Kiitos 🙂
   Siitä vaan kokeilemaan, ei mullakaan aina onnistu, noissakin kynsissä muutama ei kestä lähempää tarkastelua, joten harjoituksia pitää vielä jatkaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s